Uitvaartverzekering

UitvaartUitvaart en uitvaartverzekeringen

Een uitvaartverzekering is in veel gevallen heel zinvol. Vaak is er niet voldoende geld beschikbaar om de onverwachte kosten van een uitvaart op te vangen. Het kan ook zijn dat u al een uitvaartverzekering heeft, maar dat u verzekerd bent voor een te laag bedrag. Door uw uitvaart nu alvast te regelen kunt u onnodige zorgen voorkomen. Voor u, maar zeker ook voor uw nabestaanden. Want met een uitvaartverzekering voorkomt u dat uw familie of andere naasten de kosten van uw uitvaart moeten betalen.

Advieslink adviseert u graag over een uitvaartverzekering die past bij uw situatie en aansluit bij uw uitvaartwensen. Wij bespreken uw persoonlijke wensen en bekijken vervolgens welke (aanvullende) uitvaartverzekering het beste bij u past.

Soorten uitvaartverzekering Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen met elk hun eigen specifieke kenmerken en verschillende voor- en nadelen. A: uitvaartverzekering in natura B: uitvaartverzekering met kapitaal uitkering

A: Uitvaartverzekering in natura Vaak bestaan uitvaartverzekering in natura uit een verzekerd pakket van diensten die door de verzekeraar bij overlijden van de verzekerde worden uitgevoerd. U kunt het standaard pakket met diensten uitbreiden met een kapitaal dat vrij besteedbaar is voor bijvoorbeeld extra bloemen of een grafmonument. Op deze manier kan u een complete uitvaart verzekeren naar uw eigen wensen. Nadeel kan zijn dat u gebonden bent aan de verzekeraar. Deze bepaalt namelijk in veel gevallen waar de uitvaart plaatsvind en welke dienstverlener de plechtigheid uitvoert. Dit beperkt uw keuze als u de uitvaart wil laten uitvoeren door een uitvaartondernemer uit uw regio of uitvaartvereniging waar u lid van bent.

B: uitvaartverzekering met kapitaal uitkering Dit is een uitvaartverzekering in de eenvoudigste vorm. U bespreekt uw wensen met uw adviseur en bepaald uw verzekerd bedrag. Bij overlijden zal de verzekeraar dit bedrag uitkeren. Het voordeel is dat u volledig flexibel bent in al uw keuzes. Een nadeel is dat uw nabestaanden vaak voor de uitkering van de verzekeraar de kosten van uw uitvaart eerst moeten betalen voor de verzekeraar tot uitkering overgaat.

C: sparen voor uw uitvaart Voor mensen die geen uitvaartverzekering willen of kunnen afsluiten is er het Monuta Depositofonds. Dit is geen verzekering, maar een manier om te sparen voor uw uitvaart. Ook op latere leeftijd kunt u nog deze voorziening treffen. Het Depositofonds kan ook een prima aanvulling zijn op uw bestaande verzekering.

Combinatie van voordelen Vaak is de beste oplossing een combinatie van de voordelen uit beide opties: Vrije keuze en gemak door uitkering in natura en toch volledig vrij zijn in alle keuzes rondom de uitvaart. Als eerste wordt er bij het afsluiten van de uitvaartverzekering met u gekeken naar de gewenste uitvaart en wordt de verzekerde waarde bepaald. De verzekeraar betaalt bij overlijden alle rekeningen rondom de uitvaart, zolang dit binnen de verzekerde waarde blijft. Nabestaanden die de uitvaart moeten organiseren hoeven deze kosten niet te betalen of voor te schieten. Dit doet de verzekeraar voor hen.

Uw adviseur houdt de kosten van de uitvaartbranche goed in de gaten, waardoor een degelijk product kan worden aangeboden. Het is altijd goed om tussentijds te kijken of de verzekering nog genoeg dekking geeft. Het is dan ook aan te raden om elke vier jaar contact te hebben met uw adviseur om te controleren of er aanpassingen aan uw verzekering nodig zijn. Zo komen uw nabestaanden niet voor verrassingen te staan.

Premie uitvaartverzekering De hoogte van de premie voor uw uitvaartverzekering is afhankelijk van het soort uitvaartverzekering, uw leeftijd, uw gezondheid en het verzekerde bedrag. Bent u benieuwd naar de premie voor een uitvaartverzekering die aan uw wensen voldoet? Neem dan contact op met Advieslink

Kosten van uw uitvaart: Bekijk hier de kosten van een uitvaart

Grafkosten in uw gemeente: bekijk hier de grafkosten in uw gemeente

Waarom Monuta?
Advieslink werkt samen met een aantal uitvaartverzekeraars. Vaak komt er uit de vergelijking dat Monuta de beste keuze is. Vanzelfsprekend bepaald u als klant zelf voor welke uitvaartverzekeraar u kiest. Monuta maakt een afscheid met een goed gevoel mogelijk, voor iedereen. Met jarenlange ervaring helpt Monuta nabestaanden om het afscheid zo goed mogelijk in te vullen. Op deze manier is Monuta de steun bij iedere uitvaart. Daarom werken wij graag met hen samen. Ook de klanten van Monuta zijn tevreden. Uit het klanttevredenheidsonderzoek dat het Verbond van Verzekeraars heeft laten uitvoeren door onderzoeksbureau GfK, werd Monuta namelijk als beste beoordeeld.