Assurantiebelasting op 01-01-2013 naar 21%

Afgelopen dinsdag heeft staatssecretaris Frans Weekers de kamer laten weten dat de verhoging van de assurantiebelasting van 9,7% naar 21% versneld wordt ingevoerd. Niet per 01-04-2013 zoals eerder was aangekondigd, maar al per 01-01-2013. Deze verhoging moet voor de schatkist volgend jaar ruim 1,2 miljard euro opbrengen.

Websites als Independer en de Consumentenbond stelden dat consumenten geld kunnen besparen door hun verzekering snel om te zetten van een maand- in een jaarbetaling. Weekers kondigde toen al aan dat hij die mogelijkheid ging aanpakken omdat het geld hard nodig is om de rijksbegroting van 2013 rond te krijgen. Met het Verbond van Verzekeraars en andere brancheorganisaties zijn er nu afspraken gemaakt die ervoor moeten zorgen dat minder mensen gebruik maken van de mogelijkheid om de belastingverhoging voor 1 jaar te vermeiden.

Dat neemt niet weg dat het op dit moment nog steeds wel kan. Weekers heeft wel de mogelijkheid om via een Koninklijk besluit alsnog naheffingen op te leggen als te veel mensen toch van het gaatje gebruikmaken om de assurantiebelasting tegen het lage tarief alvast voor een jaar vooruit te betalen.

Wat betekend dit voor u als klant?

Er zijn nog steeds, ook voor u, mogelijkheden om te besparen op uw verzekeringen. Op veel schadeverzekeringen zit nog altijd zo’n 20% provisie. Advieslink bied u de mogelijkheid om uw schadeverzekeringen zonder provisie voort te zetten en meer duidelijkheid en service te krijgen met de nieuwe serviceabonnementen. Maak en afspraak of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.